У Харкові паралімпійців зустріли квітами і салютом

У Харкові паралімпійців зустріли квітами і салютом

Фото
Укрінформ
Квітами і салютом зустріли харків'яни земляків-паралімпійців, які повернулися додому з Ріо-де-Жанейро.

Урочиста зустріч зібрала на площі Конституції в центрі міста більш як тисячу городян, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Із 17 харківських спортсменів на урочисту зустріч прибули 14 - для трьох напруженість змагань і перемог виявилася дуже важкою, і зараз вони проходять курс реабілітації.

Керівник Харківського регіонального центру "Інваспорт" Микола Овчаренко - інвалід-афганець, який втратив на війні ногу, майстер спорту міжнародного класу, багаторазовий чемпіон світу та Європи, призерка Паралімпійських ігор із зимових видів спорту (лижі та біатлон), - у вітальному слові був коротким: "Шістнадцять разів піднімався в Ріо прапор України на честь харків'ян, на вашу честь. Це не просто 16 нагород, це 16 світових рекордів. Тільки один приклад: наш дебютант плавець Максим Кріпак привіз додому п'ять золотих і три срібні медалі. Ви своєю працею довели, що немає межі людським можливостям, як немає межі в любові до Батьківщини. Слава Україні!"

Як повідомляв Укрінформ, українські паралімпійці завоювали в Ріо-де-Жанейро 117 медалей: 41 золоту, 37 срібних і 39 бронзових. Наші спортсмени встановили 22 рекорди світу і 32 паралімпійські рекорди.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-