Цивільне населення Донбасу не постраждає через відведення військ - міністр

Цивільне населення Донбасу не постраждає через відведення військ - міністр

Укрінформ
Цивільне населення не понесе ризиків у разі відведення сил і озброєнь від лінії розмежування на Донбасі за домовленостями, досягнутими 21 вересня у Мінську. 

Про це заявив міністр з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб Вадим Черниш в ефірі "5 каналу".

"Ми зараз опрацьовуємо механізми взаємодії, коли безпековий механізм буде взаємодіяти з тими відомствами, які займаються забезпеченням цивільного населення. Я думаю, що не буде ризиків для того, щоб цивільне населення зазнало якихось негативних наслідків через це рішення", - зазначив Черниш.

Він додав, що відведення сил і озброєнь на Донбасі не означає, що регіон залишається без контролю. 

"Хочу наголосити, що безпековий механізм, який передбачає відведення зброї, не означає, що ця територія залишається поза контролем. У нас є мінський процес, так звані Мінські угоди, і там встановлена лінія, до речі, вона не виконується російською стороною. За фактичною лінією залишається контроль реагування, можливість підведення збройних сил... Одночасно це може бути використано як механізм, щоб інфраструктура не страждала (від ведення бойових дій - ред.)", - додав Черниш, зазначивши, що так звана "сіра зона" в результаті не збільшиться. 

Як повідомлялося, на тристоронніх переговорах у Мінську 21 вересня біло підписано Рамкове рішення про відведення сил і озброєнь на Донбасі. Наразі воно заплановане на трьох ділянках - Станиця Луганська і Золоте у Луганській області та Петрівське на Донеччині, однак пізніше угода може бути застосована для всієї лінії зіткнення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-