На Харківщині люди отруїлися горілкою на розлив: 11 жертв

На Харківщині люди отруїлися горілкою на розлив: 11 жертв

Оновлено
Укрінформ
Отруєння алкоголем у Харківській області викликала горілка, яку у чотирьох районах продавали на розлив по ціні 5 грн за 100 г.

Про це кореспондентові Укрінформу розповіла головний спеціаліст відділу комунікацій поліцейського главку в Харківській області Олександра Алексєєва.

"Встановлена ціна сурогатної горілки, яку продавали на розлив: 5 грн за 100 г. На цей момент кількість померлих від горілки становить 11 осіб, ще троє у лікарні, причому один в реанімації у важкому стані", - повідомила вона.

У Вовчанському районі, за словами Алексєєвої, померли 7 осіб, в Ізюмському - два, у Харківському - два: "Вік померлих - від 27 до 46 років, серед госпіталізованих є у віці 60 років і старше".

Прокуратура Харківської області взяла на контроль досудове розслідування за фактом незаконного виготовлення товарів з неякісної сировини, що призвело до отруєння людей.

"Досудове розслідування за вказаними фактами проводить слідче управління фінансових розслідувань Головного управління ДФСУ в Харківській області", - каже начальник відділу обласної прокуратури Артур Оганнісян.

За його словами, встановлена власниця магазинів в цих районах. "Вона затримана в рамках ст. 208 КК України. Сьогодні планується оголосити їй підозру. У магазинах проведені обшуки, вилучені ємності з контрафактним алкоголем. Все вилучене, включаючи залишки алкоголю за місцем проживання потерпілих, направлено на експертизу. Додатково встановлюється число потерпілих", - додав прокурор.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-