Звільнені за

Звільнені за "законом Савченко" убивці скоїли розбій на Вінниччині

Укрінформ
На Вінниччині затримано трьох раніше судимих чоловіків, які вчинили розбій. Двоє з них звільнилися з місць позбавлення волі за «законом Савченко» у травні.

Про це повідомляє прес-служба Генпрокуратури.

За даними ГПУ, у четвер близько 17 години в будинок 60-тирічної жительки с. Печера Тульчинського району зайшло троє невідомих осіб і, погрожуючи предметом, схожим на пістолет, та ножем, застосували до неї фізичну силу, забрали близько 3000 грн, 3 мобільні телефони та ноутбук, і зникли на автомобілі.

«Зловмисників затримано. Ними виявились непрацюючі, раніше судимі особи - 53 річний житель Томашпільського району та немісцеві 50-ти- і 32-річний громадяни, двоє з яких у травні 2016 року звільнено з місць позбавлення волі після застосування до них закону України «Про внесення зміни до Кримінального кодексу України щодо удосконалення порядку зарахування судом строку попереднього ув’язнення у строк покарання» - так званого «закону Савченко», - йдеться у повідомленні.

Як уточнили у ГПУ, покарання чоловіки відбували за вчинення умисних убивств.

Відомості за даним фактом розбійного нападу внесено до ЄРДР, розпочато досудове розслідування у кримінальному провадженні за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 187 КК України.

Зловмисників затримано в порядку ст. 208 КПК України, готується повідомлення про підозру та клопотання до суду про обрання щодо затриманих запобіжного заходу у виді тримання під вартою.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-