Банду з Чорноморська суд відправив у СІЗО без права на заставу

Банду з Чорноморська суд відправив у СІЗО без права на заставу

Укрінформ
Злочинну групу у складі десятьох підозрюваних, в тому числі трьох співробітників прокуратури й поліції, що підозрюються у скоєнні низки тяжких злочинів, відправлено до Одеського СІЗО без можливості вийти під заставу.

Таку ухвалу виніс Приморський райсуд Одеси, повідомили кореспонденту Укрінформу в прес-службі Військової прокуратури Південного регіону України.

"За клопотанням слідчого Військової прокуратури обрано запобіжний захід для всіх 10 членів злочинної групи у виді тримання під вартою. Враховуючи те, що затримані особи, в тому числі трьох правоохоронців, підозрюються у вчиненні тяжких злочинів, пов’язаних з насильством, заставу як альтернативний запобіжний захід для них не передбачено", - зазначила речниця прокуратури Яна Стрекачова.

Учасникам організованої злочинної групи інкриміновано діяння, що підпадають під  ч. 2 ст. 121 (умисне завдання тяжких тілесних ушкоджень способом, що має характер особливого мучення або групою осіб), ч. 1 ст. 376. (втручання в діяльність судових органів), ч.1 ст. 377 (погрози вбивством, насильством або знищенням майна щодо судді та його родичів), ч. 3 ст. 185 (крадіжка, поєднана з проникнення у житло) та ч. 4 ст. 296 (злісне хуліганство) Кримінального кодексу України.

Як повідомляв Укрінформ, скоординованими зусиллями співробітників СБУ, поліції та прокуратури затримано десятьох членів організованої злочинної групи, до складу якої входили раніше судимі особи та "перевертні у погонах" з числа діючих та колишніх силовиків. Підозрювані у скоєнні низки злочинів діяли під прикриттям 31-річного прокурора місцевої прокуратури та 32-річного керівника слідства Чорноморського відділу поліції, пособляв їм оперативник карного розшуку поліції.

При обшуках за місцями роботи та проживання затриманих вилучено знаряддя та засоби вчинення злочинів, викрадене майно, значні суми валюти, речовини, схожі на наркотичні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-