Журналісти пікетують у Тернополі облраду

Журналісти пікетують у Тернополі облраду

Укрінформ
Адміністративний будинок Тернопільської обласної ради та облдержадміністрації пікетують працівники редакції газети «Свобода».

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Ми прийшли сюди, бо цілком випадково дізналися, що на сьогоднішній сесії розглядатиметься питання про призначення редактором газети сторонньої, далекої від газетної справи людини. Про такі кардинальні зміни засновники - ні обласна рада, ні ОДА - колектив редакції не повідомили. Ми, підтримуючи нинішнього редактора часопису, виступаємо проти таких дій влади щодо кадрових призначень», - сказав кореспондентові агентства відповідальний редактор «Свободи» Василь Томин.

За його словами, якщо позицію редакції не буде враховано, колектив залишає за собою право страйку, про що вже попереджено облраду та ОДА.

Водночас, коментуючи ситуацію, голова обласної ради Віктор Овчарук сказав, що він у жодному разі не лобіює когось із претендентів на посаду редактора газети «Свобода».

«До мене, як голови обласної ради, надійшло подання на редактора "Свободи", яка ще є власністю обласної ради. Адже ця посада є вакантною, оскільки теперішній керівник є виконувачем обов’язків редактора. Моя реакція була цілком законною – прийняв це звернення і спрямував його на розгляд профільних комісій. Депутати зроблять свої висновки та дадуть правову оцінку поданому зверненню щодо керівника газети, яке надійшло від однієї з політичних сил краю», - сказав Овчарук.

На сьогоднішній сесії депутати Тернопільської облради планують розглянути ситуацію, що склалася навколо редакції газети «Свобода».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-