У Києві на журналістів напали наркомани

У Києві на журналістів напали наркомани

Укрінформ
Неподалік станції метрополітену "Деміївська" стався інцидент за участю телевізійної групи та наркозалежних - учасників програми замісної підтримуючої терапії.

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Києва.

"Близько 13:00 до чергової частини Голосіївського управління поліції надійшло повідомлення про перешкоджання журналістській діяльності працівникам телеканалу на проспекті Голосіївському поблизу загальноосвітнього закладу. Слідчо-оперативній групі, яка прибула за викликом, журналіст розповіла, що до редакції звернувся батько одного з учнів щодо реалізації невідомими медичних препаратів та шприців неподалік школи. Під час проведення зйомки сюжету група осіб почала вести себе зухвало, кидалася у бійку, штовхнула оператора, заважала  проводити зйомку. Після цього невідомі пішли у напрямку станції метрополітену", - йдеться у повідомленні.

Працівники патрульної поліції доставили учасників події - трьох чоловіків (1986, 1983, 1979 року народження) та одну жінку (1982 р.н), до Голосіївського управління поліції. Вони пояснили правоохоронцям, що є учасниками у програмі замісної підтримуючої терапії від наркологічної клініки. Крім того, щовівторка та щочетверга біля метро "Деміївська" вони отримують від благодійного фонду ін'єкційне обладнання для попередження ВІЛ-інфекцій/СНІДу.

З їх слів, невідомі особи підійшли до них та почали знімати на відеокамеру без їхньої на те згоди. У результаті виникла суперечка.

Всі учасники події встановлені, опитані та відпущені під особисте зобов'язання.

Відомості про подію внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань, а відтак розпочате кримінальне провадження за ч. 1 ст. 171 (Перешкоджання законній професійній діяльності журналістів) Кримінального кодексу України. Працівники поліції проводять розслідування.

Фото: telekritika

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-