Будівництво на

Будівництво на "Героїв Дніпра": мітингувальники прийшли під прокуратуру

Укрінформ
Біля прокуратури Києва активісти вимагають зупинити будівництво торгово-розважального центру над станцією метро "Героїв Дніпра".

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Сьогодні ми прийшли під стіни міської прокуратури Києва з метою зустрітися з керівником прокуратури Романом Говдою і вручити йому заяву про вчинене кримінальне провадження із вимогою підготувати клопотання з метою накладення арешту на земельну ділянку на "Героїв Дніпра", де зараз хочуть побудувати торгово-розважальний центр над самою станцією метро", - сказала представник "Форуму порятунку Києва" Оксана Костюкевич.

За її словами, активісти вимагають накласти арешт на земельну ділянку "до з'ясування всіх обставин щодо наявності всіх документів на будівництво".

Костюкевич зазначила, що будівництво на об'єкті не призупинилось попри заяву мера Києва Віталія Кличка.

Активісти вимагають відкрити кримінальне провадження щодо будівельних організацій, які споруджують торгово-розважальний центр над станцією метро "Героїв Дніпра".

"Наша організація звертається до прокуратури проти будівництва на "Героїв Дніпра" з метою відкрити кримінальне провадження за статтею 364-1, частина 2 щодо перевищення службових повноважень цими організаціями: ТОВ "Єлікон ЛТД", ТОВ "Мегалайн Інжинірінг", "Метробуд". Тобто відкрити на ці товариства кримінальні справи, що вони перевищили свої повноваження і не мали дозвільних документів на будівництво", - сказала сказала представник "Форуму порятунку Києва" Оксана Костюкевич.

Наразі під прокуратурою чекають зустрічі з прокурором Києва близько десятка активістів. Охорону правопорядку забезпечує Нацполіція.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-