На Чернігівщині зловмисники крали нафту цистернами

На Чернігівщині зловмисники крали нафту цистернами

Укрінформ
У Срібному Чернігівської області поліція викрила підпільну нафтобазу, з якої крадену сировину перевозили на Сумщину.

Про це повідомив сектор комунікації ГУНП в Чернігівській області.

У Срібному Чернігівської області поліція арештувала на підпільній нафтобазі більше 25 тонн нафти, яку крадії збиралися продати на Сумщині. Протягом двох тижнів правоохоронці Прилуцького відділу поліції вистежували зловмисників, які майже щотижня викрадали з нафтопромислу сиру нафту", - йдеться у повідомленні.

Оперативники вийшли на власника підпільної нафтобази, де крадена сировина перекачувалася в автоцистерни і відправлялася на Сумщину. Привозили її в Камазі, замаскованому під зерновоз.

Інформація про подію внесена до Єдиного реєстру досудових розслідувань, відкрито кримінальні провадження за ч. 1 ст. 185 Кримінального кодексу України (крадіжка) та ст. 358 ККУ (підроблення документів).

В ході досудового розслідування прилуцькі поліцейські провели на підпільній нафтобазі обшук, під час якого знайшли та вилучили автомобілі з цистернами, заповненими нафтою, стаціонарну ємність із сировиною та мотопомпу зі шлангом.

Загальний об’єм вилученої нафти становить більше 25 т, вартість якої за цінами "чорного" ринку станоить близько 250 тис. грн.

Наразі проводяться слідчі дії, спрямовані на встановлення всіх причетних до вчинення кримінального правопорушення осіб. Поліцейські звернулися з клопотанням до місцевої прокуратури про накладення арешту на вилучене майно та транспорті засоби.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-