Флешмоб у Одесі: під мерією розклали килим з грошей

Флешмоб у Одесі: під мерією розклали килим з грошей

Укрінформ
Активісти одеського "Антикорупційного офісу" розстелили біля входу до мерії цілий килим із 40 мільйонів сувенірних гривень.

У такий спосіб вони нагадали чиновникам про бюджетні втрати, яких щороку зазнає територіальна громада через надання пільг деяким організаторам стоянок автотранспорту, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Саме стільки - 40 мільйонів гривень - щороку не потрапляють до бюджету Одеси через надання мерією невиправданих пільг організаторам 192 стоянок. Оператори повинні платити місту за 1 квадратний метр паркування не менше  41 копійки, але під час перевірки виявилось, що цих платежів вони не вносять. Причому майже половину стоянок у місті практично повністю звільнили від оподаткування у 2016 році", - зазначив представник "Антикорупційного офісу" Андрій Топов.

Громадський активіст Олексій Чорний додав, що за 40 мільйонів гривень "можна було б установити 2 тисячі нових ліхтарів вуличного освітлення, придбати 40 квартир для родин воїнів АТО, 53 нові машини швидкої допомоги або прокласти 4-кілометрову дорогу в 4 смуги".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-