Поліція відкрила дві справи через сутички під посольством РФ у Києві

Поліція відкрила дві справи через сутички під посольством РФ у Києві

Укрінформ
За фактами сутичок біля посольства Росії у Києві, де напередодні проходило голосування на чергових виборах депутатів Держдуми РФ, відкрито два кримінальні провадження.

Про це повідомляє прес-служба Національної поліції.

"За подіями поблизу цієї дипломатичної установи відкрито два кримінальні провадження за ч. 1 ст. 296 (Хуліганство) Кримінального кодексу України. У рамках цих проваджень правоохоронці проводять досудове розслідування і встановлюють осіб, причетних до скоєння цих правопорушень", - зазначили у поліції.

Як уточнили у відомстві, упродовж дня до управлінь столичної поліції було доправлено трьох осіб. Стосовно одного з них складено адміністративний протокол за ст. 185 Кодексу України про адміністративні правопорушення. Інших двох після опитування відпустили.

Крім того, стосовно одного громадянина адмінпротокол за дрібне хуліганство столичні поліцейські склали безпосередньо біля Посольства РФ у Києві.

Інциденти сталися й в Одесі - тут група осіб намагалася заблокувати вхід до консульства. У зв’язку з цим четверо осіб були доправлені до відділу поліції. Стосовно них складено адміністративні матеріали за вчинення дрібного хуліганства.

Під вечір в Одесі до поліції доправили ще двох осіб, які намагалися вчинити штовханину біля консульства РФ. Стосовно них складені протоколи про адміністративні правопорушення – дрібне хуліганство.

Тим часом у Львові і Харкові, де у консульствах РФ також було організовано голосування, порушень правопорядку не зафіксовано.

Як повідомлялося, 18 вересня 2016 року на території дипломатичних установ Російської Федерації в Україні проходило голосування в рамках чергових виборів депутатів Державної думи Федеральних зборів Російської Федерації - всупереч заяві української влади про неможливість їх проведення на території нашої держави. Виборчі дільниці функціонували у Посольстві Російської Федерації в місті Києві, а також у генеральних консульствах РФ у Львові, Одесі та Харкові.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-