Харків'яни гуляли пішохідною зоною разом з Квіткою-Основ'яненком

Харків'яни гуляли пішохідною зоною разом з Квіткою-Основ'яненком

Укрінформ
Можливість прогулятися по закритому для транспорту на неділю старого центру міста разом з українським письменником XIX століття Григорієм Квіткою-Основ'яненком харків'янам надали організатори акції "Свободу пішоходу".

Про це кореспондентові Укрінформу розповів ініціатор акції, лідер громадської організації "Товариство учасників руху" Віктор Козоріз.

"Григорій Квітка-Основ'яненко - в сюртуку і капелюсі-циліндрі, роль якого зіграв актор Харківського академічного театру музичної комедії Олексій Андренко, не випадково став прикметою акції: пішохідна зона, за домовленістю з владою міста, почалася від вулиці Квітки-Основ'яненка і включила в себе вулицю Університетську, Університетську гірку, Покровський сквер, що біля Покровського собору і пішохідну частину сусідньої площі Конституції. Гуляючи з харків'янами вулицею, названою на його честь, Григорій Федорович нарікав на "залізні карети", які забруднюють атмосферу вихлопними газами і ратував за створення пішохідної зони", - зазначив Віктор.

За його словами, учасниками акції, приуроченої до європейського тижня мобільності, стали й спеціально запрошені депутати Харківської міськради: "Вони пообіцяли землякам домогтися створення пішохідної зони в старому центрі міста".

Що стосується культурної програми, то, стало відомо, в пішохідній зоні весь день грала музика, працювали виставки-продажу, майстер-класи, змагалися гонщики на самокатах і біговелах, а також - спеціально для приєдналися до акції учасників загальноміського "Велодня-2016" - проводився тест-драйв велосипедів і вело-фото-квест.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-