Біля генконсульства РФ в Одесі відновили порядок: четверо затриманих

Біля генконсульства РФ в Одесі відновили порядок: четверо затриманих

Укрінформ
Близько тридцяти співробітників поліції та Нацгвардії України забезпечують вільний прохід громадянам РФ, приписаним до консульського виборчого округу в Одесі, на територію дипмісії, де сьогодні всупереч заяві Києва про неможливість проведення виборів у Держдуму РФ на території України, відбувається голосування.

Станом на 13 годину 30 хвилин тут проголосували близько двадцяти виборців, яким ніхто не заважає здійснити своє волевиявлення - частину пікетувальників затримали правоохоронці, інші пікетують Шевченківський відділ поліції, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Група активістів "Правого сектору" вимагають від поліції негайно звільнити лідера місцевого осередку Сергія Стерненка і декількох членів організації, затриманих біля генконсульства РФ об 11 год. 40 хв. і допроваджених до Шевченківського відділу поліції.

У свою чергу, заступник керівника відділу комунікації Одеського облуправління Національної поліції України Анастасія Якубенко уточнила, що через штовханину з поліцією біля входу до дипмісії РФ затримано усього чотирьох пікетувальників.

"До відділу поліції доправлено з Гагарінського плато, 14 чотирьох правопорушників, які влаштували бійку і висловлювалися нецензурною лайкою на адресу співробітників поліції. У них взято пояснення, складаються адміністративні протоколи за дрібне хуліганство та непокору поліції", – зазначила Якубенко.

За її словами, у результаті інциденту біля будівлі Генерального консульства РФ в Одесі ніхто не постраждав.

Раніше Укрінформ повідомляв про трьох затриманих під генконсульством РФ в Одесі.

Варто зазначити, що в генконсульстві РФ в Одесі мають право проголосувати громадяни Росії, що перебувають на території Одеської, Миколаївської, Кіровоградської та Херсонської областей і приписані до цього консульського виборчого округу.

Нагадаємо, 10 вересня Президент України Петро Порошенко доручив поінформувати керівництво Росії про неможливість проведення виборів до Держдуми на території України. Київ заявив, що умовою для проведення голосування в Україні є відмова від виборів в анексованих Криму і Севастополі та виключення кримчан з федеральних списків кандидатів у депутати.

Пізніше прес-секретар українського МЗС Мар'яна Беца пояснила, що голосування "неможливе навіть у приміщеннях дипломатичних і консульських служб РФ". 

Але російська сторона мотивувала, що дипломатичні установи Росії в Україні є російською територією, і дільниці в будь-якому випадку відкриють.

8 вересня Рада прийняла постанову, в якій закликала парламенти світу не визнавати вибори в Держдуму РФ в Криму. 

У Європарламенті назвали ці вибори черговим цинічним порушенням територіальної цілісності України і наголосили, що жодним чином не визнають чотирьох депутатів, обраних за мажоритарними округами у Криму та місті Севастополі.

Разом з тим, керівництво України закликало міжнародне співтовариство не визнавати проведення виборів не лише на території Криму, але й загалом увесь склад нової Думи.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-