В Одесі сутички під генконсульством РФ: затримали трьох членів ПС

В Одесі сутички під генконсульством РФ: затримали трьох членів ПС

Укрінформ
Співробітники Шевченківського відділу поліції Одеси затримали трьох активістів "Правого сектору", що пікетували російське генконсульство, у якому всупереч заяві Києва про неможливість проведення виборів у Держдуму РФ на території України, працює виборча дільниця.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

Двох із восьми прибулих для пікетування активістів "Правого сектору" поліція затримала біля входу до генконсульства, коли активісти вишикувались у шеренгу і намагалися не допустити до будівлі дипсмісії виборців - громадян РФ, що прибули для участі в голосуванні до Держдуми. Виникла штовханина з поліцейськими. На адресу виборців лунали образи, активісти ПС називали їх окупантамии і "посібниками Путіна".

Через нереагування на попередження поліцейських, наряд правоохоронців посадив двох пікетувальників до поліцейського автобуса. Однак решта активістів спробували заблокувати від'їзд автобуса з затриманими від генконсульства РФ. При цьому лідер одеського осередку ПС Сергій Стерненко вигукував образи на адресу поліцейських. За це його теж доправили до автобуса, що вирушив до Шевченківського відділу поліції.

Станом на 12.30 жодного пікетувальника біля генконсульства РФ не було. Весь інцидент тривав близько 10 хвилин.

Варто зауважити, що не спостерігається й приходу російських виборців до генконсульства.

Як повідомляв Укрінформ, станом на 11 годину в генкунсульстві РФ в Одесі проголосували більше десятка осіб, приписаних до Одеського консульського округу.

10 вересня Президент України Петро Порошенко доручив поінформувати керівництво Росії про неможливість проведення виборів до Держдуми на території України. Київ заявив, що умовою для проведення голосування в Україні є відмова від виборів в анексованих Криму і Севастополі та виключення кримчан з федеральних списків кандидатів у депутати.

Пізніше прес-секретар українського МЗС Мар'яна Беца пояснила, що голосування "неможливе навіть у приміщеннях дипломатичних і консульських служб РФ". 

Але російська сторона мотивувала, що дипломатичні установи Росії в Україні є російською територією, і дільниці в будь-якому випадку відкриють.

Прем'єр-міністр Володимир Гройсман як представник вищої виконавчої влади України заявив, що правоохоронці охоронятимуть Посольство РФ 18 вересня у штатному режимі.

8 вересня Рада прийняла постанову, в якій закликала парламенти світу не визнавати вибори в Держдуму РФ в Криму. 

У Європарламенті назвали ці вибори черговим цинічним порушенням територіальної цілісності України і наголосили, що жодним чином не визнають чотирьох депутатів, обраних за мажоритарними округами у Криму та місті Севастополі.

Разом з тим, керівництво України закликало міжнародне співтовариство не визнавати проведення виборів не лише на території Криму, але й загалом увесь склад нової Думи.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-