У Харкові в неділю посилять охорону російського консульства

У Харкові в неділю посилять охорону російського консульства

Укрінформ
Посилені підрозділи поліції та Нацгвардії охоронятимуть завтра, у день виборів до Держдуми, генконсульство РФ, яке знаходиться на вулиці Максиміліанівській(колишня Ольмінського) біля станції метро "Пушкінська" у центрі Харкова.

Про це кореспондентові Укрінформу повідомила головний спеціаліст відділу комунікацій Головного управління Національної поліції в Харківській області Олександра Алєксєєва.

"З ранку 500 поліцейських і 200 військовослужбовців Нацгвардії охоронятимуть будівлю генконсульства РФ на вулиці Максиміліанівській, 22", - відзначила Алєксєєва.

За її словами, будь-які провокації будуть припинятися.

Як сказав сьогодні кореспондентові Укрінформу охоронець біля будівлі генконсульства, "до виборів тут готові, урни, кабінки встановлено, але якщо будуть провокації, вхід буде закритий".

За словами охоронця, "вдень до генконсульства підходила невелика група  людейлітнього віку з прапором України, але до них ніхто не вийшов: у вихідний співробітників немає - і люди розійшлися".

Як повідомляв Укрінформ, 10 вересня Президент України Петро Порошенко наказав поінформувати керівництво Росії про неможливість проведення виборів до Держдуми на території України. Пізніше прес-секретар українського МЗС Мар'яна Беца пояснила, що голосування "неможливе навіть у приміщеннях дипломатичних і консульських служб РФ". Київ заявив, що умовою для проведення голосування в Україні є відмова від виборів в анексованих Криму і Севастополі та виключення кримчан із федеральних списків кандидатів у депутати.

Прес-секретар МЗС Росії Марія Захарова заявила, що голосування на виборах до Держдуми в Україні відбудеться, незважаючи на відмову офіційного Києва допомогти у цьому. За її словами, дипломатичні установи Росії в Україні є російською територією, тому перешкодити провести там вибори українська влада не може. Незважаючи на заборону, російські дипломати сказали, що ділянки у будь-якому разі відкриють.

Український Прем'єр Володимир Гройсман заявив, що правоохоронці охоронятимуть Посольство РФ 18 вересня у штатному режимі.

Як повідомлялося раніше, 8 вересня Верховна Рада України прийняла постанову, у якій закликала парламенти світу не визнавати вибори до Держдуми РФ у Криму. 

Фото: www.sq.com.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-