Штаб: в АТО - деескалація, але до повного перемир`я далеко

Штаб: в АТО - деескалація, але до повного перемир`я далеко

Карта
Укрінформ
У зоні проведення АТО помітна певна деескалація, але до встановлення повного перемир`я ще далеко.

Про це заявив на брифінгу речник Міністерства оборони України полковник Олександр Мотузяник.

"Оскільки НЗФ не застосовували важке озброєння, певна тенденція до деескалація зберігається, проте до повного перемир'я ще далеко", - зазначив він.

За словами Мотузяника, на Донецькому напрямку "тиша" зберігається лише в Донецькому аеропорту (ділянка фронту Опитне - Піски). Всього за минулу добу на Донецькому напрямку відбулося 16 ворожих обстрілів.

"Найбільше ворожих обстрілів, як завжди, сталося в авдіївській промзоні. Окупанти порушували режим тиші і вдень, і вночі. Один із обстрілів був снайперським. Також противник відкривав вогонь на світлодарській дузі, на ділянці фронту Зайцеве - Торецьк, у Кам'янці", - констатував речник.

Він розповів, що на Луганському напрямку противник 4 рази порушив режим тиші лише у Новоолександрівці Попаснянського району, - як і позавчора. Окупанти застосовували тільки легке озброєння.

На Маріупольському напрямку спокійних ділянок на передовій немає – окупанти порушували режим тиші практично на всіх ключових пунктах оборони сил АТО – від Мар’їнки до Широкиного.

"Ворог застосовував тільки стрілецьку зброю. У Гранітному та Чермалику стріляли снайпери НЗФ. Всього за минулу добу на Маріупольському напрямку сталося 10 ворожих обстрілів, а також відбувся політ ворожого БПЛА", - додав Мотузяник.

Карта ситуації в АТО від РНБО

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-