«Мукачівська справа»: Обвинувачені мають право на суд присяжних

«Мукачівська справа»: Обвинувачені мають право на суд присяжних

Укрінформ
Суд у так званій мукачівській справі, пов'язаній з подіями 11 липня 2015 року на Закарпатті, готовий розглянути клопотання про зміну запобіжного заходу підсудним. Також можливе прийняття рішення про подальший розгляд цієї справи на суді присяжних.

Про це повідомив Олександр Котубей, суддя-спікер Мукачівського міськрайонного суду на брифінгу, присвяченому резонансній «мукачівській справі», повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Якщо не буде ніяких перешкод суду, 21 вересня буде проведено чергове засідання. На ньому судді готові розглянути клопотання захисту щодо зміни запобіжного захисту, зокрема, й дати по ньому легітимне рішення», - сказав суддя.

На запитання кореспондента Укрінформу щодо клопотання про суд присяжних у розгляді цієї справи, яке заявляли двоє із 4-х підсудних, суддя зазначив: «Оскільки дані особи звинувачуються у тяжких злочинах, за які відповідно можуть бути покарані довічним ув’язненням, вони мають право на суд присяжних. Згідно з законом, суд присяжних за клопотанням обвинуваченого назначається після призначення судового розгляду. На даному етапі проводяться тільки підготовчі судові засідання, за результатами яких може бути прийняте рішення про призначення судового розгляду на суді присяжних. Якщо будуть клопотання про це від підсудних та підстави для суду присяжних – такий суд відбудеться», - зазначив Котубей.

Також він заявив, що суд зацікавлений у відкритих засіданнях у даній справі – через суспільний резонанс, якого набула ця справа. Разом із тим, Котубей зазначив, що судді очікують поваги на засіданнях від усіх присутніх – незалежно від сторони, яку ті підтримують.

Як повідомлялося, на минулому засіданні у «мукачівській справі» на суді зчинилася штовханина, що переросла в сутички між активістами з «Правого сектору» та правоохоронцями.

Наступне судове засідання у «мукачівській справі» призначене на 21 вересня 2016 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-