На Закарпатті стартував перший фестиваль крафтового пива

На Закарпатті стартував перший фестиваль крафтового пива

Укрінформ
Дванадцять приватних броварень Закарпаття представили своє пиво на першому закарпатському пивному крафтовому фестивалі, що проходить цими днями в місті Мукачевому.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

«12 виробників крафтового пива представлені сьогодні на фесті. Крафтове пиво – один із найпопулярніших напрямків у гастрономічному туризмі на Закарпатті в цьому сезоні. До того ж цікаво, що саме в Мукачевому колись була перша історична пивоварня, започаткована в 1701 році в мікрорайоні Підгоряни указом Ференца Ракоці ІІ, до речі, ця пивоварня була першою на території сучасної України», - розповів організатор Максим Адаменко.

Пивний фест триватиме три дні. Тут місцеві жителі та туристи мають змогу дегустувати справжнє закарпатське пиво та смачні наїдки до нього. Усе пиво на фестивалі – живе. Смаки різні – з доданням меду, карпатських трав. Ціни – від 20 до 45 грн за бокал, але незважаючи на те, що продукт лімітований та авторський, організатори все ж хочуть, аби він був доступний для народу.

Також до фестивалю в Мукачевому запустили оглядове колесо.

В мерії міста заявляють, що пивний фестиваль стане традиційним – разом із «Червеним вином» та Днем Святого Мартина, які уже мають історію та популярні серед туристів.

Крафтовим прийнято називати пиво, що виробляється невеликими приватними броварнями, які дотримуються традиційних рецептур, та продається локально. Термін «крафтове пиво» введений об'єднанням американських пивоварів на початку 2000-х років.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-