Бурштинові війни: 200 чоловіків у масках потрощили поліцейські авто

Бурштинові війни: 200 чоловіків у масках потрощили поліцейські авто

Укрінформ
У Сарненському районі Рівненщини напередодні, у четвер, сталися дві сутички правоохоронців з незаконними старателями, які добувають бурштин.

Про це повідомляє прес-служба Головного управління Національної поліції України в Рівненській області.

"Учора, 15 вересня, по обіді на спецлінію «102» зателефонував невідомий, який просив термінової допомоги працівників поліції в урочищі «Азалія» поблизу Клесова. На місце події оперативно виїхала група із числа приданих сил Нацполіції", - йдеться у повідомленні.

Коли працівники оперативного штабу прибули в урочище, їх оточило понад 200 чоловіків у масках та з палицями у руках. Вони вимагали залишити північні райони області, в іншому разі погрожували вдатися до радикальних дій.

Коли правоохоронці викликали підкріплення, чоловіки у масках почали трощити службове авто, а кілька осіб закликали спалити автівку.

Інформують, що натовп вдалося розігнати після прибуття допомоги. Вогнепальну зброю та засоби фізичного впливу працівники поліції не застосовували.

У поліції зазначили, що за фактом масових заворушень відкрито кримінальне провадження за частиною 1 статті 294 Кримінального кодексу України. Такі дії караються позбавленням волі строком до восьми років.

Ще один інцидент стався близько третьої години у селі Тинне того ж Сарненського району. Там майже п’ядесят осіб у балаклавах і камуфльованому одязі, озброєні дерев’яними битами, камінням, палицями, заблокували дорогу та чинили опір працівникам правоохоронних органів. У результаті протиправних дій зловмисників службовий автомобіль зазнав механічних пошкоджень.

Правоохоронцям вдалося затримати 25-річного провокатора, який намагався завдати тілесні ушкодження одному із спецпризначенців. За фактом опору та погрози застосування насильства працівнику поліції відкрито кримінальне провадження.

Фото: Відділ комунікації поліції Рівненської області; перше фото:Укрінформ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-