ООН закликає відкрити нові пункти пропуску на Донбасі

ООН закликає відкрити нові пункти пропуску на Донбасі

Укрінформ
ООН закликає створити належні умови у пунктах пропуску на лінії зіткнення на сході України.

Про це сказала сьогодні на прес-конференції голова Моніторингової місії ООН з прав людини в Україні Фіона Фрейзер, презентуючи доповідь, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Процес перетину лінії зіткнення залишається непростим. Щоденно цю лінію перетинають 26-32 тисячі людей. На всіх п'яти КПП довгі черги. Люди чекають до 36 годин, не маючи вбиралень, води, медичної допомоги. Це створює ризики для життя, зокрема вночі, бо там немає укриття на випадок обстрілів", - сказала Фрейзер.

Вона зауважила, що в період з червня по серпнень на КПП померло троє цивільних через недадання їм своєчасної медичної допомоги. У цьому зв'язку Фрейзер закликали всі сторони полегшити перетин та відкрити нові пункти пропуску.

ООН також наполягає на дотриманні свободи пересування 1,7 млн внутрішньо переміщених осіб. "Одне з ключових питань стосується рішення українського уряду прив'язати виплату пенсій і соціальної допомоги для внутрішньо переміщених осіб до місця їх реєстрації та перевірки їх місця проживання. Це негативно вплинуло на приблизно 500-600 тисяч внутрішньо переміщених осіб на сході України", - йдеться у доповіді ООН.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-