Гройсман і Ган запустили у Вінниці програму підтримки децентралізації

Гройсман і Ган запустили у Вінниці програму підтримки децентралізації

Укрінформ
Прем'єр-міністр Володимир Гройсман і комісар Європейського Союзу з питань розширення та політики добросусідства Йоханнес Ган в четвер у Вінниці дали офіційний старт проекту з підтримки децентралізації «U-LEAD з Європою: Програма для України з розширення прав і можливостей на місцевому рівні, підзвітності та розвитку» .

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Впровадження нового проекту децентралізації влади дасть нам можливість збудувати якісну модель управління, яка базується на тому, щоб передати повноваження, відповідальність та ресурси тій владі, яка є найближчою до людей і має бути найефективніша. І тут ми розраховуємо на наших колег (з ЄС - Ред.). Йдеться про майже три мільярди гривень», - сказав на презентації програми Гройсман.

Офіційний старт програми та презентація її основних положень відбулися за участі представників української влади місцевого, регіонального та національного рівнів, а також міжнародних донорів та агенцій, які реалізовуватимуть програму, представників ЄК, Данії, Німеччини, Польщі та Швеції.

За підтримки програми «U-LEAD з Євопою», бюджет якої становить  102 млн євро, в Україні буде створено прозору і підзвітну багаторівневу систему управління, яка  реагуватиме на потреби громадян. Програма фінансування розрахована на чотири роки і спрямована на підтримку реформи місцевого самоврядування, децентралізації в Україні, а також регіонального розвитку.

Програма має два основних компоненти. Вона буде спрямована на підвищення рівня інституційного розвитку органів влади на всіх рівнях для ефективної реалізації децентралізації та регіональної політики, навчання для місцевої влади на всіх рівнях, тематичні консультації, підтримка професійної освіти для посадових осіб виконавчих органів влади, навчання з управління проектним циклом. А також - створення Центрів надання адміністративних послуг та підвищення обізнаності громадян про місцеве самоврядування: комплексні відновлювальні роботи, надання обладнання для понад 600 ЦНАП, навчання для місцевого персоналу ЦНАП, кампанія з підвищення обізнаності.

Передбачається, що політичний нагляд і координація діяльності програми здійснюватиметься Мінрегіоном через Центральний офіс реформ, у співпраці з ЄС, іншими міжнародними донорами, центральними та місцевими органами влади, залученими у процес децентралізації. Метою програми є посилення спроможності ключових суб'єктів на національному, регіональному та місцевому рівнях задля реалізації регіональної політики та реформи децентралізації, а також вдосконалення адміністративних послуг на місцевому рівні для громадян України.

Програма реалізується в Україні Європейським Союзом та його країнами-членами: Німеччиною, Швецією та Польщею через Німецьке товариство з питань міжнародної допомоги (GIZ) та Шведську агенцію міжнародного розвитку (SIDA).

Як повідомляло агентство, угоду між урядом України та Європейською Комісією про фінансування «U-LEAD з Європою: Програми для України з розширення прав і можливостей на місцевому рівні, підзвітності та розвитку» підписано 22 квітня 2016 року. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-