На Донбасі загинули вже 9 640 людей - ООН

На Донбасі загинули вже 9 640 людей - ООН

Доповідь
Укрінформ
З 16 травня по 15 серпня зафіксовано 188 жертв серед мирного населення на Донбасі .

Про це свідчать дані доповіді ООН, яку оприлюднила у Києві голова Моніторингової місії ООН з прав людини в Україні Фіона Фрейзер, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Доповідь, яка охоплює період з середини травня до середини серпня, свідчить, що кількість пов'язаних з конфліктом на сході жертв серед цивільного населення збільшилась на 66% порівняно з попереднім звітним періодом - з 16 лютого по 15 травня. У цілому Місія ООН з прав людини в Україні задокументувала протягом трьох місяців 188 жертв серед мирного населення на сході України, в тому числі 28 вбитих і 160 поранених осіб", - сказала Фрейзер.

Вона зауважила, що загалом від початку конфлікту у квітні 2014 року до 15 вересня 2016 .р Офіс Верховного комісара ООН з прав людини задокументував 9640 смертей, пов'язаних із конфліктом, та 22 тисячі 431 поранення серед цивільних осіб, українських військових та членів озброєних груп.

За її словами, попри оголошення 1 вересня режиму припинення вогню, ситуація вздовж лінії зіткнення залишається нестабільною, про що свідчать інциденти в останні вихідні.

"Насправді існує реальний ризик того, що новий спалах насильства може статись у будь-який час", - йдеться у доповіді ООН.

У документі також зазначається, що близькість урядових сил і озброєних груп на лінії зіткнення - подекуди їх відділяють лише 315 метрів - сприяє зростанню напруженості.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-