Одеські нафтопереробники пікетують завод - вимагають гроші

Одеські нафтопереробники пікетують завод - вимагають гроші

Укрінформ
Працівники Одеського нафтопереробного заводу влаштували 14 вересня пікетування підприємства, вимагаючи погасити борги по зарплаті та відновити роботу заводу.

Нафтопереробники тримали в руках транспаранти з гаслами "Вивезли паливо - верніть нашу зарплату!", "Не дозволимо красти майно заводу!", "Укртранснафтопродукт - ширма для злодіїв" та інші, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ми вимагаємо відновити роботу підприємства і повернути борги по зарплаті працівникам, які більше року не погашаються через судову тяганину. Багатомісячний простій заводу - це щомісячні багатомільйонні втрати для держбюджету", - зазначив голова профспілкової організації підприємства Олександр Чеганенко.

За словами заступника виконавчого директора ПАТ "Одеський НПЗ" Ігоря Фіщенка, "заводчани стали жертвами конфлікту між фінансово-промисловими групами, заарештовані нафтопродукти та інше майно передано в розпорядження ДП "Укртранснафтопродукт". Вимагаємо забезпечити виконання закону і запобігти вивезенню нафтопродуктів із заводу".

Варто зазначити, що це вже друга упродовж півріччя акція протесту нафтоперобників. У березні заводчани пікетували будівлю Одеської облдержадміністрації, однак змін на краще відтоді не сталося.

Як повідомляв Укрінформ, 18 серпня Господарський суд Одеської області розглянув фінансові претензії групи кредиторів до ПАТ "Одеський НПЗ" і ухвалив рішення внести до реєстру кредиторів підприємства російський ВТБбанк і дві кіпрські компанії, що заявили про непогашений 14-мільярдний борг заводу.

Коментуючи рішення про визнання кредиторами зазначених та інших юридичних осіб, загальний борг заводу перед якими може досягти 19 мільярдів гривень, голова профспілкової організації ПАТ "Одеський НПЗ" Олександр Чегоненко висловив переконання, що "багатомільярдний борг НПЗ є результатом фальсифікацій. По суті, через свої офшорні компанії бізнесмен Сергій Курченко, відомий як один із керівників тіньового бізнесу родини Януковича, намагається довести Одеський НПЗ до остаточного банкрутства і вивести активи за кордон".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-