У Харкові закрили школу: до лікарів звернулися діти, вчителі і батьки

У Харкові закрили школу: до лікарів звернулися діти, вчителі і батьки

Укрінформ
Загальноосвітню школу № 69 у Харкові, що знаходиться на вулиці Кам'янець-Подільська, 44 в районі Сортувальна, закрито на карантин.

Про це кореспонденту Укрінформу розповів директор департаменту з питань інформації і зв'язків з громадськістю Харківської міськради Юрій Сидоренко.

"Сьогодні з 290 учнів школи на заняття не прийшли близько 30%. Серед тих, хто прийшов, багато звернулося по меддопомогу зі скаргами на нудоту. Однакові симптоми і у дітей, і деяких учителів, а також батьків. Всього по меддопомогу на даний момент звернулися 80 осіб. Одну дитину госпіталізували в 8-у інфекційну лікарню", - відзначив Сидоренко.

За його словами, півсотні з тих, хто звернувся по допомогу, вчора харчувалися у шкільній їдальні.

"Школа розрахована на учнів 5-11 класів. Безплатного харчування, як це прийнято для учнів початкових класів, немає", - додав Сидоренко.

За його словами, попередній діагноз лікарів - ротавірус або ентеровірус.

"Точніше стане відомо після отримання результатів аналізів. У шкільній їдальні розпочато перевірку. Карантин у школі триватиме до поліпшення епідеміологічної обстановки", - підкреслив Сидоренко.

Як повідомляв раніше Укрінформ, 5 вересня семеро учнів молодших класів харківської школи №128 госпіталізовано з симптомами отруєння. Попередній діагноз - гастроентероколіт. У школі навчається майже півтисячі дітей. Карантин не оголошували. Перевірка харчоблоку не виявила наявності сальмонели.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-