«Вбивство» адвоката Погорілого: екс-секретарю селища Затока оголосили підозру

«Вбивство» адвоката Погорілого: екс-секретарю селища Затока оголосили підозру

Укрінформ
Правоохоронці затримали колишнього секретаря Затоківської селищної ради Білгород-Дністровського району Одеської області В'ячеслава Бокия, який раніше проходив свідком у кримінальній справі про замах на замовне вбивство одеського адвоката Олександра Погорілого.

Про це повідомив на своїй сторінці у Facebook співзасновник одеської громадської організації "Рада громадської безпеки" Руслан Форостяк.

"У справі про невдале замовне вбивство адвоката Олександра Погорілого оголошено про підозру Бокию (екс-секретарю Затоківської селищної ради - ред.). Сьогодні о 5 год. 50 хв. він був офіційно затриманий, і зараз етапується до Києва, де будуть проходити подальші слідчі дії. Справа на контролі першого заступника Генпрокурора України", - зазначив Форостяк.

"Чому до Києва? В Одесі висока ймовірність впливу на наші незалежні органи прокуратури і суду з боку "ківаловщини", про це також свідчить той факт, що адвоката Бокию було надано з оточення Ківалова (президента НУ "Одеська юридична академія - ред.). Уся ківаловська рать сьогодні бореться в Апеляційному суді Одеської області, де намагаються скасувати запобіжний захід стосовно Звягінцева і Шевчука", - зауважив Форостяк.

"А в цілому ківаловська мафія в Затоці практично зазнала поразки. Це агонія, щоб вижити у подальшому, вони будуть боротися кожен сам за себе", - додав громадський активіст.

Речниця Одеської облпрокуратури Інна Верба від будь-яких коментарів щодо затримання Бокия ухилилась, пославшись на те, що співробітників облпрокуратури до операції затримання не залучали.

Як повідомляв Укрінформ, у ніч на 16 травня 2016 року співробітники центрального апарату МВС та СБУ під особистим контролем голови Національної поліції України Хатії Деканоідзе взяли участь в операції з інсценування "вбивства" одеського адвоката Погорілого, що захищав інтереси естонського інвестора в курортній Затоці - з метою затримання всіх причетних до підготовки тяжкого злочину. Правоохоронці затримали кілерів зі зброєю в руках під час пересування на транспортному засобі з кримськими номерами. Також було затримано посередника.

Про підготовку вбивства Погорілого правоохоронцям стало відомо у березні. Тоді ж почали розробляти план затримання кілера і замовника. Причому одеські правоохоронці не брали участі у проведенні операції, навіть не знали про її існування.

Керівник правового холдингу «Привілей» Погорілий публічно звинуватив чиновників Затоки, зокрема екс-секретаря Бокого, у розкраданні землі в курортному селищі, махінаціях на виборах і шантажі естонського інвестора Марселя Віхманна. Естонська компанія "Літус Маріс", яка побудувала перший із дванадцяти кілометрів сучасної набережної у Затоці, судиться з владою цього курортного селища через те, що місцева влада і депутатська більшість несподівано передумали передавати смугу приморської землю в оренду інвестору. Мотивують це тим, що з селищної ради нібито хтось викрав проект відведення землі та інші документи.

Селищного голову Затоки Василя Зв'ягінцева правоохоронні органи звинувачують у зловживанні владою, він перебуває, згідно з ухвалою Апеляційного суду Одеської області, в Одеському СІЗО.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-