Ескалація в АТО: окупанти гатять з важкої зброї по всій лінії

Ескалація в АТО: окупанти гатять з важкої зброї по всій лінії "донецького" фронту

Карта
Укрінформ
Речник Міноборони з питань АТО Андрій Лисенко заявив про різке загострення ситуації на Донецькому напрямку.

Про це він повідомив на брифінгу в середу.

"Як і влітку, окупанти знову застосовували важке озброєння – міномети та ствольну артилерію різних калібрів. Лік випущеним боєприпасам іде на десятки", - сказав Лисенко.

За його словами, активні бойові дії розгорнулися по всьому фронту. Практично на всіх рубежах окупанти застосовували важке озброєння.

"У першій половині дня (з початку доби і приблизно до 14 години) найбільш складна обстановка склалася у Луганському, де противник здійснив 2 дуже потужних мінометних обстріли, випустивши за 2 години більше 200 мін, а також в авдіївській промзоні – практично безперервний обстріли тривалістю 5 годин", - зазначив речник.

Він додав, що ситуація різко погіршилася після 18 години: "По всьому фронту почалася масована стрільба з ворожого важкого озброєння. Зокрема, у Луганському, як і вранці, "працювали" міномети, у Зайцевому – гармати "Гіацинт-Б" (випущено близько 100 снарядів) і міномети, в Авдіївці – міномети і 122-мм гармати, на позиції "Шахта Бутовка" і Пісках – міномети. Інтенсивність ведення вогню зрівнялася з найбільш запеклими днями літа 2015 та 2016 років. Українські війська відкривали вогонь у відповідь".

Всього за минулу добу на Донецькому напрямку відбулося 37 ворожих обстрілів, зокрема 19 – з важкого озброєння.

На Луганському напрямку, вчора відбулося 5 обстрілів в Попаснянському районі. Вони сталися у другій половині дня. Противник застосовував легке озброєння та БМП. На інших ділянках фронту було абсолютно спокійно.

Щодо ситуації на "маріупольському" фронті Лисенко повідомив: "Найбільша кількість ворожих обстрілів сталася у Мар’їнці, де окупанти кілька разів використовували снайперів. Також противник двічі застосував міномети на півдні – у Бердянському та Лебединському. Вогонь вівся з окупованої Саханки. У Широкиному обстановка була спокійніша, ніж у минулі дні: знову сталося кілька обстрілів з боку противника, проте важке озброєння не застосовувалося".

Всього за минулу добу на Маріупольському напрямку сталося 14 ворожих обстрілів, зокрема 2 мінометних і 3 снайперських.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-