Під міськрадою Харкова пікетують через тарифи і ОСББ

Під міськрадою Харкова пікетують через тарифи і ОСББ

Укрінформ
Біля будівлі Харківської міськради тривають одразу три пікети - противників та прибічників об'єднань співвласників багатоквартирних будинків (ОСББ), а також пікет ВО "Свобода".

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

Пікетників - не менше півсотні. Одні з них тримають в руках плакати "Обслуговувати будинки повинні професіонали" і "Захистіть нас від пройдисвітів-управителів", інші - "ОСББ - господарі у будинку" і "Геть комунальне рабство", треті - "За прозорість комунальних тарифів"...

За словами прихильниці ОСББ, створені у Харкові об'єднання співвласників фізично не можуть приступити до роботи: "Попри те, що будинки зареєстровані для самостійного управління, міськрада не списує їх зі свого балансу".

Водночас, противники ОСББ наводять приклади, як мешканців оббирають керівники ОСББ, які "нікому не підзвітні, окрім самих себе, а збори мешканців - фікція".

"Свободівці" ж демонструють перехожим символічні "наперстки" з назвами комунальних підприємств, чиї розрахунки і тарифи непрозорі для населення: "Жилкомсервіс", "Харківводоканал", "Міськелектротранс".

Деякі пікетники намагаються пройти на сесію, але їх не пускають, посилаючись на відсутність запрошень.

Порядок біля міськради забезпечує поліція. Інцидентів немає.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-