"Тиша" на Донбасі: Широкине обстріляли ворожі гранатомети й БМП

Укрінформ
У вівторок, 13 вересня, станом на 18.00 по всій лінії зіткнення зафіксовано 21 випадок порушення «режиму тиші» з боку незаконних збройних формувань (НЗФ).

Бойовики обстрілюють позиції українських військових з великокаліберних кулеметів, гранатометів, стрілецької зброї, є також непоодинокими випадками застосування НЗФ мінометів 82-го та 120-го калібру. Також бойовики застосовують  заборонену Мінськими домовленостями артилерію, повідомляє прес-центр АТО.

"Зокрема, на Донецькому напрямку обстріли з боку противника велися по позиціях українських захисників у Авдіївці, Верхньоторецькому, Зайцевому та Луганському з гранатометів, кулеметів та стрілецької зброї. Окрім того, по селищу Луганському та шахті Бутівка бойовики відкривали вогонь з міномету 120-го та 82-го калібру. Варто також зазначити, що для здійснення морально-психологічного тиску на підрозділи сил АТО, противник застосував снайперські групи в районі Авдіївки та Верхньоторецького", - йдеться у повідомленні.

На Луганському напрямку НЗФ вдалися до збройних провокацій в районі Новозванівки та Новоолександрівки, де бойовики відкривали вогонь з гранатометів, кулеметів та стрілецької зброї.

На Маріупольському напрямку НЗФ вдавалися до збройних провокацій та вели вогонь з БМП та гранатометів по Широкиному.

"Збройні сили України на провокативні дії не відповідають та неухильно виконують Мінські угоди", - зазначили у прес-центрі АТО.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-