Херсонські депутати зламали двері, щоб провести сесію

Херсонські депутати зламали двері, щоб провести сесію

Укрінформ
У Херсоні у вівторок з ініціативи частини депутатів, що прийшли на подовжену ними VI сесію обласної ради VII скликання, яку у п'ятницю закрив голова облради Андрій Путілов, зламано опечатані двері сесійної зали.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

Коли частина депутатів, які у п'ятницю проголосували за звільнення Путілова з посади голови обласної ради і висловилися за продовження у вівторок засідання сесії, прийшли до сесійної зали, її двері виявилися замкненими. Як пояснили в апараті облради, ключі від зали, за інструкцією, видаються лише за погодженням з головою. Проте такого погодження не було, оскільки у вівторок, як заявили в апараті, жодних офіційних заходів у сесійній залі не було заплановано.

Проте це не зупинило депутатів - вони запросили майстра з інструментом і у силовий спосіб відімкнули двері сесійної зали.

Загалом на оголошене друге сесійне засідання VI сесії Херсонської обласної ради прийшли 33 депутати. Був тут і колишній депутат обласної ради від ВО "Батьківщина", а нині народний депутат Юрій Одарченко.

Утім, оголошене частиною депутатів друге сесійне засідання у сесійній залі тривало недовго, і скоро його закрили, як і VI сесію взагалі.

Тим часом на офіційній сторінці Херсонської обласної ради у Фейсбуці опубліковано ухвалу Херсонського окружного адміністративного суду від 13 вересня 2016 року, якою зупинено рішення Херсонської обласної ради №190 від 9 вересня 2016 року "Про звільнення Путілова А.С. з посади голови Херсонської обласної ради" до набрання судовим рішенням законної сили. До суду звернувся сам Путілов, який вважає це рішення облради протиправним і вимагає його скасувати.

Як повідомлялося, у п'ятницю частина депутатів Херсонської обласної ради після закриття головою облради Андрієм Путіловим сесії вирішила продовжити її роботу і проголосувала за звільнення Путілова з посади.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-