Митники викрили

Митники викрили "вугільну" схему на два мільйони

Укрінформ
Сумська митниця ДФС викрила злочинну схему підробки документів на імпорт вугілля майже на два мільйони гривень.

Про це повідомляє прес-служба Державної фіскальної служби України.

"Працівники Сумської митниці ДФС за сприяння управління власної безпеки Головного управління ДФС у Сумській області та прокуратури Сумської області викрили злочинну схему підробки документів. Справа стосувалася імпортованого вугілля майже на 2 мільйони гривень, що було завезене для подальшої реалізації на всій території  України. 8 вересня 2016 року керівництво підприємства-порушника надало до митного оформлення в режимі "Імпорт" митну декларацію на товар "Вугілля кам'яне" вартістю майже 74 тис. доларів США (майже 1,9 млн грн)", - йдеться у повідомленні.

Для встановлення характеристик товару посадовими особами митного поста "Центральний" Сумської митниці ДФС було направлено запит до спеціалізованої лабораторії з експертизи та досліджень ДФС. В результаті встановлено, що подане до митного оформлення вугілля відноситься до різновиду твердої осадової породи - антрацит.

Іншого разу вартість вугілля у поданій підприємством декларації на товар "вугілля кам'яне" склала 4,4 тис. доларів США (майже 109 тис. грн). Документи для оформлення подавалися за тією ж схемою, а експертизою ДФС було встановлено, що це, як і попередньо, - антрацит.

Зазначається, що зловмисники намагалися оформити вугілля в режимі "імпорт" загальною вартістю майже 2 мільйони гривень на основі подання до органу фіскальної служби підроблених документів, отриманих незаконним шляхом.

За даними фактами порушено кримінальне провадження за статтею 366 Кримінального кодексу України "Службове підроблення".

Санкція передбачає накладання штрафу в розмірі 100 відсотків вартості товарів - безпосередніх предметів порушення митних правил з їх подальшою конфіскацією, а також вилучення транспортних засобів, що здійснювали перевезення. Кримінальну відповідальність визначить суд.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-