"Тиша" в АТО: бойовики стріляють переважно з легкої зброї

Карта
Укрінформ
Ситуація в зоні АТО демонструє ознаки певної деескалації і залишається контрольованою. 

Про це заявив у неділю на брифінгу речник Міноборони України з питань АТО Олександр Мотузяник.

"Збройні Сили України утримують позиції на лінії зіткнення, однак бойовики продовжують вдаватися до збройних провокацій здебільшого з легкого озброєння", - зазначив Мотузяник.

За його даними, зокрема  на Луганському напрямку бойовики вчиняли провокації в районі Новозванівки, переважно зі стрілецької зброї, кулеметів, гранатометів та  один раз з зенітної установки. Також ворог випустив одну міну зі 120-мм міномета, що заборонено Мінськими домовленостями. Ще одна провокація відбулася біля Попасної, яка тривала лише одну хвилину. Загалом на Луганському напрямку бойовики 6 разів порушили режим припинення вогню.

На Донецькому напрямку бойовики також один раз відкрили вогонь з важкого озброєння, а саме з 82-мм міномета, поблизу Авдіївки. Решта провокацій з боку бандформувань були з легкого озброєння. Більше половини з них – в районі Авдіївки та три на околицях Горлівки у Новгородьского та Верхньоторецького. Загалом на Донецькому напрямку ворог не дотримувався перемир’я 10 разів.

На Маріупольському напрямку найширша географія ворожих провокацій. Бойовики вели турбуючий вогонь зі стрілецької зброї, кулеметів і гранатометів в районах Гранітного, Водяного, Мар’їнки, Талаківки, Павлополя та Широкиного. Біля останнього бандформування випустили 8 мін з 82-мм міномета темної пори доби. Усі інші провокації були з легкого озброєння – більша частина з них відбулася після шостої вечора. Загалом на Маріупольському напрямку незаконні збройні формування 14 разів порушили перемир’я.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-