Податківець, який звільнив фермера від сплати податку на 2,6 млн. грн - під домашнім арештом

Податківець, який звільнив фермера від сплати податку на 2,6 млн. грн - під домашнім арештом

Укрінформ
Оголошено підозру завідуючому сектором планування однієї з податкових інспекцій Головного управління Міндоходів в Харківській області за статтею "Зловживання службовим становищем, яке спричинило тяжкі наслідки".

Про це журналістам розповів начальник управління прокуратури Харківської області Сергій Булавін, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Чиновник підозрюється у сприянні фіктивної діяльності фермерського господарства, через що держава зазнала мільйонні збитки", - зазначив Булавін.

За його словами, протягом 2014-2015 років чиновник при складанні податкової звітності надавав неправдиву інформацію про діяльність фермерського господарства.

"Так, він без належної перевірки підтверджував фіктивні фінансово-господарські операції фермерського господарства з реалізації продукції як реальні. Це дозволило сільгосппідприємству отримати податкові пільги: фермер протягом року недоплатив до бюджету 2 млн 600 тис. грн", - додав Булавін.

Як стало відомо, суд відсторонив податківця від займаної посади: на час досудового розслідування, йому обрано запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-