Александровську залишили під арештом ще на 50 діб

Александровську залишили під арештом ще на 50 діб

Укрінформ
Київський райсуд Харкова продовжив на 50 днів запобіжний захід колишньому народному депутату від КПУ Аллі Александровській, котра підозрюється у посяганні на територіальну цілісність і недоторканність України та наданні неправомірної вигоди службовій особі.

Про це кореспондентові Укрінформу розповів адвокат Александровської Олександр Шадрін.

«Судове засідання не афішувалося. Суд відбувся у п'ятницю, 9 серпня, без преси і продовжив перебування Александровської у СІЗО на 50 днів», – зазначив Шадрін.

За його словами, Александровську було доставлено до суду.

«Вона просила захист не коментувати хід справи у пресі, оскільки її онуки пішли до школи і вона не хоче привертати зайвої уваги», – додав Шадрін.

За його словами, «Європейський суд з прав людини вже прийняв нашу скаргу на нелюдські умови утримання 67-річної Александровської у СІЗО. Чекаємо на відповідь».

Як повідомляв раніше Укрінформ, 30 червня Київський райсуд Харкова обрав для Александровської запобіжний захід у вигляді арешту на два місяці без права на заставу.

5 серпня Київський райсуд Харкова у відповідь на клопотання захисту про зміну запобіжного заходу для Александровської залишив у силі рішення суду першої інстанції. Водночас, захист представив у суд висновок лікаря про те, що у Александровської – ішемічна хвороба серця та аритмія з екстрасистолою, що може призвести до раптової зупинки серця.

Як стверджує слідство, Александровська разом з оголошеним у розшук сином Олександром намагалася підкупити депутатів Харківщини для прийняття звернень до парламенту та до президента щодо внесення змін до Конституції України щодо федералізації.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-