У Почаївській лаврі вшановують преподобного Іова

У Почаївській лаврі вшановують преподобного Іова

Укрінформ
Хресна хода до дня пам’яті преподобного Іова відбулася у Свято-Упенській Почаївській лаврі на Тернопільщині.

Про це кореспондентові Укрінформу повідомили у канцелярії лаври.

«Торжества з нагоди дня обретіння мощей преподобного Іова, ігумена Почаївського, тривають третій день поспіль. Після вечірнього богослужіння із Печерного храму вийшла хресна хода з мощами святого Іова. Очолили молитовну ходу високопреосвященніший Сергій, митрополит Тернопільський і Кременецький, високопреосвященніший Питирим, митрополит Миколаївський і Очаківський, високопреосвященніший Володимир, митрополит Почаївський, намісник Свято-Успенської Почаївської лаври», - йдеться у повідомленні.

Також повідомляється, що за підрахунками, у ході взяло участь близько п’яти тисяч прочан. Молебень преподобному Іову відбувся у Преображенському соборі лаври.

Преподобий Іов Почаївський народився в 1551 році на Галичині. Був ігуменом Дубнівської обителі, потім перейшов на Почаївську гору та поселився в печері недалеко від Успенської церкви. В обителі преподобний отець запровадив єдиний для всіх чернечий устав. Монастир він оточив огорожею і збудував Свято-Троїцький собор, а потім ще шість менших церков. Він започаткував Почаївську друкарню. Преподобний прожив рівно сто років.

Через деякий час було виявлено, що його мощі залишилися без жодного тління, "ніби в той час поховані, і сповнені благоухання". Цей день став великим святом не тільки для Почаївського монастиря, а і для всіх православних. На свято обретіння мощей преподобного Іова — 10 вересня до Почаївської лаври щороку звідусіль сходиться велика кількість людей молитовно вшанувати пам'ять великого церковного подвижника.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-