Справа

Справа "2 травня": свідок не впізнав чотирьох обвинувачених

Укрінформ
Свідок сторони державного обвинувачення Олександр Посміченко, який давав покази у справі масових заворушень в Одесі 2 травня 2014 року, не зумів через два з половиною роки упізнати деяких учасників безладів на Грецькій площі.

Судова колегія заслухала у п'ятницю покази Посміченка і залучила протокол упізнання 15 обвинувачених до справи, повідомляє кореспондент Укрінформ.

"Минуло більш як два роки, відколи сталися трагічні події. Четверо з п'ятнадцяти фігурантів справи, яких свідок Посміченко упізнав по фотографіях у 2014 році, за цей час змінилися: хтось відростив бороду, хтось набрав вагу. Через це свідок не зміг упізнати в залі суду деяких із п'ятнадцяти обвинувачених", - висловив свою позицію після завершення чергового епізоду судового слідства прокурор Володимир Дудкевич.

У свою чергу, представники захисту пропонували не залучати протокол упізнання обвинувачених до кримінальної справи через неспроможність свідка упізнати деяких із фігурантів.

Після виходу з нарадчої кімнати головуючий на процесі суддя Віктор Корой озвучив ухвалу про залучення протоколу упізнання підсудних до справи і продовження слухання показів свідків та дослідження речових доказів, наданих стороною державного обвинувачення.

Під час масових заворушень в Одесі 2 травня 2014 року загинули 48 осіб і більше двохсот отримали поранення. Першими жертвами сепаратистськи налаштованих бойовиків стали уболівальники одеського "Чорноморця", на яких було вчинено напад в районі Соборної площі. Слідство встановило, що масові заворушення в Одесі були заздалегідь сплановані й організовані.

Обвинувачення інкримінує 22 підсудним скоєння злочину за ознаками ч. 2 ст. 294 (масові безлади, що призвели до загибелі людей або інших тяжких наслідків) та ч. 2 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю) Кримінального кодексу України. П'ятеро обвинувачених, в тому числі громадяни України Долженков, Корчинський, Романюк та громадяни Російської Федерації Сакаулов і Мефьодов, перебувають у СІЗО. На попередніх засіданнях суду свідки, в тому числі офіцер поліції, підтвердили їх активну участь у масових заворушеннях.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-