Саакашвілі провів нічний сход у Лощинівці

Саакашвілі провів нічний сход у Лощинівці

Фото, відео
Укрінформ
Село Лощинівка Одеської області, де півтора тижні тому після вбивства дівчинки пройшли погроми, досі в "осадженому" стані. У селищі чергують нічні цивільні патрулі, спецпідрозділ поліції і представники "Азова".

Напередодні ввечері в село прибула делегація місцевої влади на чолі з губернатором Михеілом Саакашвілі, передає кореспондент Укрінформу.

До Лощинівки на народний сход також приїхали голова Нацполіції області Георгі Лорткіпанідзе, мер Ізмаїла Андрій Абрамченко і голова Ізмаїльської районної ради Валентина Стойкова.

На площі біля селищної адміністрації зібралися сотні жителів. Люди стояли в темряві, освітлення в селі відсутнє, як і стільниковий зв'язок.

Мешканці попросили Саакашвілі і Лорткіпанідзе запровадити постійне чергуванні поліції і власного дільничного.

"Завтра я буду говорити з головою національної поліції і попрошу, щоб у Лощинівці з'явився постійний пункт чергування поліції", - зазначив з цього приводу губернатор.

За його словами, у Лощинівці і по всьому району "повним ходом йшла наркоторгівля", до якої причетна поліція.

"Тут проблема не міжетнічна. Це проблема беззаконня, свавілля і свавілля злочинних кланів. Щоб люди відчували себе в безпеці, ми повинні запровадити постійну поліцейську присутність. Потрібні дільничні", - заявив Саакашвілі.

Відзначимо, що в селі все ще проживає більше десятка ромів, в тому числі і мати затриманого за підозрою у вбивстві дівчинки. Ромам, що втекли з Лощинівки, в даний час дозволено лише під охороною поліції і цивільних патрулів забирати свої речі. Роми з Лощинівки оселилися в Ізмаїлі і Білгороді-Дністровському.

Фото, відео: Дмитро Флорін, Укрінформ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-