На Харківщині митник погорів на хабарі у майже 300 тис. грн

На Харківщині митник погорів на хабарі у майже 300 тис. грн

Укрінформ
Головного держінспектора одного з митних постів Харківської митниці ДФСУ викрили в отриманні хабаря на майже 290 тис. грн.

Про це кореспонденту Укрінформу розповів начальник відділу прокуратури Харківської області Іван Тарасов.

"50-річний митник вимагав і отримав від керівників двох підприємств понад 289 тис. грн. На таку суму він оцінив свої послуги з безперешкодного митного оформлення товарів. У разі несплати інспектор пригрозив проводити додатковий контроль транспорту з товаром, що перетинає кордон України і Росії, і притягувати до адміністративної відповідальності за нібито виявлені порушення митних правил", - зазначив прокурор.

За його словами, досудове розслідування проводить прокуратура Харківської області за ч. 3 ст. 368 КК України "Отримання неправомірної вигоди".

Найближчим часом слідчі прокуратури оголосять інспектору підозру, вирішується питання про обрання йому запобіжного заходу, додав Тарасов.

Водночас начальник прес-центру управління СБУ у Харківській області полковник Владислав Абдула заявив про те, що посадові особи митного поста "Пісочин" Харківської митниці систематично вимагали гроші від підприємців за безперешкодне оформлення товарів. За його словами, у службових приміщеннях "Пісочина" тривають обшуки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-