Через одеські порти хотіли вивезти контрабандного лісу на мільйон

Через одеські порти хотіли вивезти контрабандного лісу на мільйон

Укрінформ
Співробітники Одеської облпрокуратури, митниці та інших правоохоронних органів заблокували незаконний експорт через морські порти лісу-кругляку та лісоматеріалів.

Про це у середу заявили на спільному брифінгу прокурор Одеської області Олег Жученко та керівник Одеської митниці ДФС України Юлія Марушевська, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Протягом серпня-вересня ряд фірм-експортерів намагалися незаконно відправити через порти "Великої Одеси" значні партії лісу-кругляку та лісоматеріалів, використовуючи підроблені документи. Правоохоронці також виявили відсутність обліку деревини в місцях її вирубки, в тому числі в Одеській області. З урахуванням цього експортні поставки призупинено, водночас органи прокуратури та ДФСУ встановлюють і притягують до відповідальності винуватців", - зазначив Жученко.

Утворена міжвідомча група у складі працівників прокуратури, СБУ, фіскальних, митних та прикордонних органів, спеціалістів обласного управління лісового та мисливського господарства уже запобігла спробам незаконного вивозу проходження через Одеський порт і порт "Південний" 7 контейнерів з лісом та пиломатеріалами.

Зараз слідчі органи досліджують доказову базу, у тому числі встановлюють посадовців фірм, причетних до незаконного експорту лісу.

Також спільними заходами правоохоронців і  прокуратури виявлено й вилучено майже 2 тисячі колод немаркованого лісу-кругляку у рамках перевірки роботи підприємств облуправління лісового та мисливського господарства на території Білгород-Дністровського та Біляївського районів Одеської області. За попередніми підрахунками, вартість виявленої деревини, підготовленої на експорт, становить понад мільйон гривень.

Фото: ukrcommerce.com

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-