Одеська влада

Одеська влада "перетворила" акцію протесту на спортзал

Укрінформ
Сьогодні, 6 вересня, на Думській площі Одеси, навпроти будівлі мерії, де раніше було наметове містечко "Антитрухановського майдану", комунальники несподівано розмістили ряд громіздких спортивних снарядів.

Одеситам пропонують тут тренуватися на кількох турніках та кататися на гіробордах, а про протестну акцію нагадують лише кілька не зірваних листівок, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Замість пікетувальників на Думській площі стоять представники муніципальної охорони, а учасники "Антитрухановського майдану" тим часом готуються до участі в акції протесту уже в столиці - перед парламентом та Генеральною прокуратурою України.

"7 вересня "Антитрухановський майдан" у посиленому кількісному складі відбуває до Києва на пікетування Верховної Ради та ГПУ. Разом з народними депутатами ми проведемо брифінг у парламенті. Закликаємо всіх патріотів, небайдужих до долі Одеси, долучитися до нас", - йдеться в оприлюдненому зверненні учасників протестної акції за відставку мера Одеси Геннадія Труханова.

Як повідомлялося, 1 вересня на мирних протестувальників "Антитрухановського майдану" напали близько ста осіб спортивної статури, побили багатьох учасників акції та брутально знесли наметове містечко. Очільник Одеської поліції Гіоргі Лорткіпанідзе заявив, що під час конфлікту на Думській площі ряд осіб з обох сторін отримали тілесні ушкодження.

Співробітники поліції розслідують конфліктну ситуацію, що сталася на Думській площі в Одесі, відкрито кримінальне провадження за ознаками ч. 1 ст. 296 (хуліганство) Кримінального кодексу України.

Тоді ж учасники протестної акції  "Антитрухановський майдан" виступили заявою, в якій висловили переконання, що "мер або його заступники, які організували подібне, понесуть заслужене покарання", протестуючі також заявили, що в Одесі стався "сепаратистський реванш".

Учасники пікетування мерії вимагали відставки Геннадія Труханова "за подвійне громадянство та участь через афільованих осіб у створенні офшорних компаній".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-