Захоплення турецького судна: поліція відкрила справу

Захоплення турецького судна: поліція відкрила справу

Укрінформ
Слідче управління ГУНП в Одеській області відкрило кримінальне провадження за фактом захоплення турецького суховантажника "Mehmet Unlu" в територіальних водах України, а саме - в межах акваторії порту "Південний"

Про це кореспондентові Укрінформу повідомили в прес-підрозділі Одеського управління СБУ.

"У результаті вдалого штурму турецького судна співробітники спецпідрозділу «Альфа» СБУ визволили заручників та затримали злочинців. Турецьким морякам, які отримали ножові поранення, надана перша медична допомога. Поліція відкрила кримінальне провадження за ознаками ч. 3 ст. 278 (захоплення морського судна) Кримінального кодексу України", - зазначили в прес-підрозділі управління.

Встановлено, що близько півночі два члени екіпажу вчинили бійку на судні "Mehmet Unlu", що вийшло з вантажем металоконструкцій з Миколаївського порту, й завдали ножових поранень чотирьом колегам. Троє з них перебувають у стані середньої тяжкості. Зловмисники також захопили в заручники п’ятьох осіб, а решта членів екіпажу забарикадувались від нападників. Бійці спецпідрозділу "Альфа", що піднялись на борт теплохода, звільнили заручників.

Наразі тривають слідчі дії, в порту "Південний" перебувають дипломати Генконсульства Туречччини в Одесі.

Як повідомляв Укрінформ з посиланням на прес-службу Південного регіонального управління ДПСУ, вночі два члени екіпажу суховантажника "Mehmet Unlu", озброєні ножами, завдали поранень кільком морякам. Про небезпеку для життя людей на судні повыдомив капітан.

Керівництво операцією взяла на себе Служба безпеки України. Від Одеського загону морської охорони у район, де перебувало судно, було вислано тактичну групу. Корабель «Павло Державін» та катер «Дарниця» Морської охорони Держприкордонслужби спільно з групою були приведені у готовність діяти в рамках плану щодо ліквідації терористичної загрози. Прикордонники організували взаємодію і з іншими суднами, які прибули в зазначений район для відповідних дій та рятування екіпажу.

В результаті ситуацію було взято під контроль. На борту судна виявлено четверо поранених членів екіпажу, яких направлено до медичного закладу і надано необхідну допомогу.

Фото: СБУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-