В порту Одеси турецький екіпаж захопив судно. Заручників звільняла СБУ

В порту Одеси турецький екіпаж захопив судно. Заручників звільняла СБУ

Фото
Укрінформ
У ніч на понеділок на борту турецького судна "Mehmet Unlu", що перебуває в акваторії торгового порту "Південний", сталася надзвичайна подія - члени екіпажу захопили суховантажник.

Про це повідомило кореспонденту Укрінформу джерело у правоохоронних органах.

"Теплохід "Mehmet Unlu" під турецьким прапором вийшов увечері 4 вересня з Миколаївського порту курсом на Йорданію. Однак невдовзі змінив курс - група моряків, членів екіпажу, побила капітана й заволоділа управлінням судна. Знеструмлений теплохід ліг у дрейф. Щоб запобігти морській катастрофі у зовнішній акваторії торгового порту "Південний", на борт "Mehmet Unlu" піднялися бійці спецпідрозділу "Альфа" Служби безпеки України" і затримали учасників нападу на капітана судна. Поряд знаходиться корабель ДПСУ",  - зазначив співрозмовник агентства.

Під час захоплення теплохода капітан та кілька моряків отримали травми й поранення.

Лоцманська служба порту надала допомогу судну.

У порту "Південний" перебувають також представники Генконсульства Туреччини в Одесі, чергують кілька бригад машин "швидкої допомоги".

У прес-службі Південного регіонального управління ДПСУ кореспонденту Укрінформу уточнили, що "два члени екіпажу судна, озброєні ножами, завдали поранень кільком морякам. Про небезпеку для життя людей на судні повідомив капітан".

Керівництво операцією взяла на себе Служба безпеки України. Від Одеського загону морської охорони у район, де перебувало судно, було вислано тактичну групу. Корабель "Павло Державін" та катер "Дарниця" Морської охорони Держприкордонслужби спільно з групою були приведені у готовність діяти в рамках плану щодо ліквідації терористичної загрози. Прикордонники організували взаємодію і з іншими суднами, які прибули в зазначений район для відповідних дій та рятування екіпажу.

В результаті ситуацію було взято під контроль. На борту судна виявлено четверо поранених членів екіпажу, яких направлено до медичного закладу для надання необхідної допомоги.

Фото: dpsu.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-