На околиці Харкова гальмують машини на дезінфекцію

На околиці Харкова гальмують машини на дезінфекцію

Укрінформ
На околиці Харкова, в селищі Бабаї, зафіксовано спалах африканської чуми свиней (АЧС).

Про це на своїй сторінці в Fасebook повідомив директор Департаменту з питань інформації та зв'язків з громадськістю Харківської міськради Юрій Сидоренко.

"У зв'язку з цим частини Основ'янського району вводиться карантин. А на ринках та торговельних майданчиках міста будуть посилені правила торгівлі свининою. Подробиці - пізніше", - написав Сидоренко.

У соцмережах очевидці виклали відео, на якому видно, що всі автомобілі, які виїжджають з сел. Бабаї, проходять дезінфекцію.

Як повідомляв Укрінформ, 29 серпня в селі Протопопівка Дергачівського району Харківської області виявили трупи двох свиней, померлих, як показала експертиза, від африканської чуми свиней (АЧС). За словами заступника голови Харківської ОДА Марка Беккера, для локалізації спалаху в Дергачах встановлені шість блокпостів з дезінфекційними бар'єрами. Карантин введено не тільки в Протопопівці, а й у 4-х сільських районах Харківщини, розташованих у 20-кілометровій зоні від епізоотичного вогнища. З цієї зони протягом 40 днів заборонено вивозити продукцію тваринництва і рослинництва, а стихійні точки продажів будуть ліквідовані.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-