Прикордонники затримали 19 нелегалів із В'єтнаму та Сирії

Прикордонники затримали 19 нелегалів із В'єтнаму та Сирії

Відео
Укрінформ
У результаті тісної взаємодії прикордонних відомств України та Словаччини було затримано групу незаконних мігрантів - 18 громадян В'єтнаму та одного сирійця.

Про це повідомляє Державна прикордонна служба України.

"У результаті тісної взаємодії прикордонних відомств України та Словаччини черговим позитивним прикладом стало затримання великої групи незаконних мігрантів з 18 громадян В'єтнаму та одного сирійця, яку супроводжував наш співвітчизник. Групу "мандрівників" затримали на території Словацької Республіки, однак цьому передувала довга та копітка робота прикордонників обох країн", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що на початку оперативні співробітники Держприкордонслужби відслідкували міграційні потоки на територію Закарпаття. Протягом тривалого часу організатори незаконної подорожі нелегалів доправляли іноземців невеликими групами, в надії аби їхні наміри не викрили правоохоронці. Частину в'єтнамців ділки напередодні перевезли ближче до західного кордону з одного з торгових майданчиків Харкова. 

31 серпня словацькі прикордонники затримали 18 громадян В'єтнаму, з яких 6 жінок, одного сирійця та нашого співвітчизника, який допомагав нелегалам у незаконному перетині кордону. Про результати затримання прикордонники Словаччини повідомили українських охоронців кордону відповідним листом.

1 вересня затримані іноземці були передані співробітникам Чопського загону. Наразі з ними проводяться фільтраційні заходи для встановлення всіх обставин правопорушення та викриття повного кола організаторів та поплічників. Затриманий словаками провідник залишається в Словаччині та дає покази.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-