Розвідка ідентифікувала офіцерів РФ, які воюють на Донбасі

Розвідка ідентифікувала офіцерів РФ, які воюють на Донбасі

Укрінформ
Українська розвідка встановила офіцерський склад 5 окремої мотострілецької бригади 1 АК Південного військового округу РФ, яка веде бойові дії на Волноваському напрямку.

Про це повідомляє Головне управління розвідки Міністерства оборони України.

"ГУР МО України ідентифіковано офіцерський склад 5 окремої мотострілецької бригади (військова частина 08805, м.Макіївка) 1 АК (Донецьк) Центру територіальних військ (Новочеркаськ) Південного військового округу (Ростов-на-Дону) збройних сил Російської Федерації, який здійснює безпосереднє керівництво підготовкою та веденням бойових дій на Волноваському напрямку", - йдеться у повідомленні.

Так, у складі штабу бригади встановлено 15 осіб офіцерського складу, у складі 1 та 2 мотострілецьких батальйонів бригади ідентифіковано 17 офіцерів, у складі 1 танкового батальйону бригади - 18 осіб.

В ГУР зазначили, що саме підрозділи 5 окремої мотострілецької бригади здійснювали обстріли Новотроїцька у червні ц.р, що призвело до руйнувань цивільних осель та пожеж. У серпні 1 підрозділ мотострілецького батальйону бригади на бойових машинах БМП-2 здійснив спробу вийти на нейтральну зону поблизу Новогнатівки, 2 підрозділ обстріляв з використанням гранатометів та протитанкових ракетних комплексів населений пункт Таранчук.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-