Суд санкціонував арешт керівника інститута та визначив 3-мільйонну заставу

Суд санкціонував арешт керівника інститута та визначив 3-мільйонну заставу

Укрінформ
Приморський райсуд Одеси задовольнив клопотання прокуратури про взяття під варту й відсторонення від посади керівника Інституту сільського господарства Національної академії аграрних наук України.

Про це повідомила Укрінформу речниця прокуратури Одеської області Інна Верба.

"Приморський райсуд Одеси розглянув і задовольнив клопотання прокуратури про обрання міри запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою та відсторонення від посади керівника Інституту сільського господарства НААН України. Суд також визначив можливу заставу стосовно підозрюваного чиновника у розмірі 3 мільйони гривень, хоча прокуратура орієнтувала суд на 10 мільйонів гривень", - зазначила Верба.

Речниця прокуратури нагадала, що досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється за ознаками ч. 4 ст. 368 (одержання хабара в особливо великому розмірі) Кримінального кодексу України.

Встановлено, що директор установи одержав неправомірну винагороду від керівника дослідного господарства, що є структурним підрозділом інституту, у сумі 500 тисяч гривень за уникнення перевірки підприємства та збереження його на посаді. "Вирішення" цих питань підсудний оцінив у 3 мільйони гривень, однак отримав від директора господарства лише частину обумовленої суми.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-