Кількох учасників стрілянини на Закарпатті уже затримали - ДПСУ

Кількох учасників стрілянини на Закарпатті уже затримали - ДПСУ

Укрінформ
Правоохоронці встановили особи учасників учорашньої стрілянини на Закарпатті, декого з них уже затримали.

Про це повідомив речник Держприкордонслужби Олег Слободян в ефірі телеканалу "112 Україна".  

«Чотири людини, які дістали поранення, перебувають у лікарні. Їх особи встановлені, вони дають свідчення. Що стосується інших учасників, то там їх залишилося кілька людей. Деякі з них затримані, місцезнаходження інших встановлюється», - сказав Слободян.

Він підтвердив, що стрілянина виникла на грунті контрабанди сигарет.

"Це дійсно люди, які потрапляли в поле зору як можливі контрабандисти. Підтверджується інформація, озвучена губернатором Закарпаття, що це були саме «розбірки» через контрабандні гроші. Оскільки ту партію сигарет, яку намагалися переправити через кордон, прикордонники виявили та вилучили, у контрабандистів і виник конфлікт", - зазначив речник ДПСУ.

Нагадаємо, що ввечері 30 серпня на АЗС біля селища Солотвине виникла перестрілка між групами місцевих мешканців та мукачівців. У результаті поранень зазнали 4 людини, які були госпіталізовані, один потерпілий - у тяжкому стані.

Голова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль назвав причиною конфлікту те, що контрабандисти з Тячівщини не розрахувалися за сигарети з "постачальниками" із Мукачевого, бо втратили товар при переправленні через кордон.

За цим фактом відкрито кримінальне провадження  за ч. 2 ст. 15-2 ч. п. 12 ст. 115 КК України (замах на вбивство). В області оголошено план перехоплення, виставлені мобільні пости.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-