Поліція затримала одного з побитих учасників

Поліція затримала одного з побитих учасників "антитрухановського майдану"

Укрінформ
Одеські поліцейські доставили сьогодні в кайданках до Приморського відділу поліції міста громадського діяча Сергія Гуцалюка, не назвавши причин затримання, і зараз опитують стосовно участі в мирній протестній акції "антитрухановський майдан".

Примусове доставлення Гуцалюка автомобілем поліції до відділку підтвердила кореспонденту Укрінформу заступник керівника відділу комунікацій Головного управління Національної поліції Анастасія Якубенко.

"Гуцалюка запросили до Приморського відділу поліції для з'ясування усіх обставин при порушенні громадського порядку на Думській площі", - зазначила Якубенко.

Відповідаючи на запитання, в якому статусі перебуває громадський діяч, якого побили і в кайданках доставили до поліції, офіцер Якубенко сказала: "На площі був порушений громадський порядок, в чому й звинувачують Гуцалюка. От з ним поспілкуються і буде видно, на якій підставі доставлено до поліції".

Всупереч словам Гуцалюка, якого після нападу й побиття доставили до поліції разом з іншим учасником мирної акції Віктором Висоцьким, офіцер відділу комунікацій заявила, що до "Приморського відділу поліції доставлено лише одного громадянина Гуцалюка".

Також офіцер Якубенко не повідомила, чи надано медичну допомогу Гуцалюку, якому завдано травму голови, внаслідок чого він втратив свідомість, а також в очі потрапив сльозогінний газ.

Як повідомляв Укрінформ, очільник ГУНП в Одеській області Гіоргі Лорткіпанідзе заявив журналістам, що з Думської площі доставлено до Приморського відділу поліції чотирьох правопорушників.

Першу спробу ліквідувати "антитрухановський майдан" було вчинено 26 квітня. Близько тридцяти "тітушок" о 4 годині ранку напали на наметове містечко протестувальників під Одеською мерією, побили людей палицями і розтрощили намети. Частину нападників поліція та активісти затримали, в тому числі КамАЗ, яким "тітушки" мали намір вивезти майно протестувальників.

Наряд поліції, бригада "швидкої допомоги" і рятувальники ДСНС прибули на місце події через чверть години. Спільними зусиллями правоохоронців та учасників акції протесту затримано п'ятьох "тітушок" і заблоковано вантажівку КамАЗ (державні номерні знаки ВН 0874 ВВ, що нібито належить комунальному підприємству "Міськзелентрест". Веб-камера, яка записує все, що відбувається на Думській площі, тієї ночі була чомусь відімкнена.

У відділі комунікацій Одеського облУВС підтвердили: затримано п'ятьох осіб, що вчинили вночі напад на протестувальників поряд із будівлею мерії. Розглядається питання про порушення кримінального провадження.

Після нападу учасники пікетування мерії відновили наметове містечко і продовжили акцію протесту, вимагаючи відставки Геннадія Труханова "за подвійне громадянство та участь через афільованих осіб у створенні офшорних компаній". На наметах прикріпили плакати з гаслами "Одеса без Труханова", "Руки геть від малого і середнього бізнесу ", "Труханов! Визначся з громадянством!" та інші.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-