В Одесі знесли наметове містечко

В Одесі знесли наметове містечко "антитрухановського майдану"

Укрінформ
У четвер силами комунальників знесено наметове містечко "антитрухановського майдану" біля адмінбудівлі Одеської мерії.

Не обійшлося без сутички між учасниками "антитрухановського майдану" та особами, що представляли інтереси міської влади, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Близько 10 години на нас, учасників "антитрухановського майдану", напали близько сотні молодчиків, якими керували Євген Рєзвушкін і Тодор Пановський. Під час сутички, в якій проти нас було застосовано сльозогінний газ, кількох учасників "антитрухановського майдану", в тому числі мене, жорстоко побили, а конструкції наметів та майно ламали й вивозили з площі перед мерією. Невідомі особи в цивільному взаємодіяли з поліцією. Після одного із завданих ударів я упав на бруківку, а коли опритомнів відчув на руках кайданки - разом із ще одним учасником протестної акції Віктором Висоцьким мене доставили до Приморського райвідділу поліції, не повідомляючи підстав для цього", - зазначив громадський діяч Сергій Гуцалюк і додав, що готує заяву до правоохоронних органів про напад на учасників мирної акції та побиття.

У свою чергу, очільник Головного управління Національної поліції в Одеській області Гіоргі Лорткіпанідзе заявив журналістам, що при  знесенні наметового містечка біля мерії затримано чотирьох учасників "антитрухановського майдану".

Варто зазначити, що вранці до адмінбудівлі міськради було стягнуто бійців колишнього "Беркута", які діяли в статусі перейменованого "спецпідрозділу", а також близько десятка одиниць автотехніки.

Представники деяких громадських організацій також оприлюднили звернення до влади та правоохоронців про необхідність знесення наметового містечка "антитрухановського майдану", мотивуючи це тим, що наметове містечко і протестувальники можуть заважати "проведенню 2 вересня урочистих заходів, приурочених до Дня міста".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-