В Одеській області 18 підприємств займалися

В Одеській області 18 підприємств займалися "лісовими" оборудками

Фото
Укрінформ
Правоохоронцями припинено незаконну схему експорту незаконно вирубленої сосни у вигляді лісу кругляку. Встановлено причетність до злочинної  схеми 18 підприємств, у тому числі  логістичних.

Про це повідомляє Департамент захисту економіки Національної поліції України. 

"Працівники Управління захисту економіки (УЗЕ) в Одеській області спільно з працівниками Держприкордонслужби, слідчими прокуратури та ГУНП припинили діяльність групи осіб, яка організувала злочинну схему з незаконної порубки лісу та вивезення його за межі України", - йдеться у повідомленні.

Так, задіяне у схемі підприємство через підставні компанії закуповує за готівку в лісгоспах України незаконно вирублену лісопродукцію. Одночасно, користуючись корупційними зв’язками, отримує фіктивні сертифікати про її походження. У подальшому, за попередньою домовленістю з посадовцями митної служби та управління лісового і мисливського господарства області, вивезення лісу здійснюється без необхідного маркування, із заниженням собівартості, обсягу та якісних показників деревини.

30 серпня 2016 року під час санкціонованих обшуків вилучено бухгалтерську  документацію, первинні документи про походження лісопродукції, а також 10 вагонів (це 450 кубометрів) соснового пиловнику без відповідного маркування лісгоспів. Загальна вартість вилученої продукції перевищує мільйон гривень.

За даним фактом слідчим управлінням ГУНП відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 364 (Зловживання владою або службовим становищем) Кримінального кодексу України.

Правопорушення передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до шести років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, зі штрафом від п’ятисот до однієї тисячі неоподатковуваних мінімумів громадян.

Наразі проводяться першочергові слідчі дії, спрямовані на встановлення та притягнення до кримінальної відповідальності усіх причетних до  злочинної схеми осіб.

Фото: Національна поліція

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-