Біля вінницької школи намалювали 214-метрову вишиванку

Біля вінницької школи намалювали 214-метрову вишиванку

Фото
Укрінформ
У Вінниці учні загальноосвітньої школи №23 до Дня знань перетворили огорожу навчального закладу на 214-метрову вишиванку.

Про це кореспондентові Укрінформу повідомила директор школи №23 Оксана Яценко.

«Це була спільна ідея педагогів та учнів школи, бо сіра бетонна стіна у дворі вже всім набридла. Тому тема орнаментів із вишиванок була сприйнята майже одностайно! Спершу кошти на цей проект намагались виграти на конкурсі грантів від Німеччини. Але несподівано знайшли підтримку під час визначення кращих малих громадських ініціатив у рідній Вінниці», - зазначила Яценко.

Створити мальовану вишиванку колективу школи вдалося, вигравши грант міського бюджету на підтримку ініціатив громадських ініціатив за проектом «Україна вишивана».

До 1 вересня вчителі та учні розмалювали 34 бетонні секції шкільного паркану традиційними орнаментами усіх регіонів України. Загальна площа малюнка становить понад 200 квадратних метрів.

Фото: Depo.Вінниця

Нагадаємо, що рекорд України зі створення стін-вишиванок належить червоно-чорному орнаменту на стіні завдовжки 228 метрів у Тернополі. Його намалювали місцеві художники Олег Голубович і Андрій Васильчишин.

Фото: Depo.Вінниця

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-